over BOON

“Ik leg graag niet geënsceneerde registraties van de werkelijkheid vast. Van portret tot onroerend goed en van macro tot landschapsfotografie.”


SINDS 1994
Ontstaan vanuit hobby en passie voor het fotograferen in de jaren ’70 is BOON fotografie, opgericht door Menno Boon, met enkele onderbrekingen actief sinds 1994.

“Onlangs is de teller op een van mijn camera’s de honderdduizend gepasseerd… zoiets zet je toch aan het denken”

ANALOOG
Professionele fotografie is voor iedereen bereikbaar geworden. Vooral door het gemak en de kwaliteit van de moderne camera (ook in je smartphone) kan iedereen fotograferen. Onbewust worden er dagelijks dan ook miljoenen foto’s gemaakt. Foto’s waarvan maar een heel erg klein gedeelte de moeite waard is om te bekijken, laat staan te bewaren. Honderd foto’s schieten om één goede foto af te leveren is een normaal proces geworden.

“Ik wil graag wat bewuster mijn foto’s maken. Tegenwoordig fotografeer ik daarom weer meer analoog dan digitaal. Het liefst met eenvoudige middelen, omdat ik de puurheid, de tastbaarheid en de intensiteit van het analoge proces enorm waardeer. Mijn voorkeur gaat uit naar zwart-wit fotografie. Niet alleen uit esthetische overwegingen, maar ook omdat ik daarmee het gehele proces dan kan beïnvloeden.”

REFERENTIES
Op deze site staan opdrachtfoto’s, vrij werk, analoog en digitaal door elkaar. Portretfoto’s worden i.v.m. de privacy en/of portretrechten niet (of zelden) getoond. Enkele opdrachtgevers waarvoor gewerkt is: de Persgroep, Eindhovenwinkel, fotopersbureau van den Meulenhof, de stadsglossy FRITS magazine en vele anderen.